22.11

Kia представила в Лос-Анджелесі кросовер Seltos

Seltos, абсолютно новий компактний кросовер бренду Kia, дебютував на ринку Північної Америки в ході міжнародного автосалону у Лос-Анджелесі. Окрім серійної версії автомобіля, корейський виробник також продемонструє пару концептів Seltos X-Line: Trail Attack і Urban Concept.

Модельний ряд Kia для американського ринку поповнив новий кросовер Kia Seltos, який зайняв нішу між орієнтованим на міську їзду Soul і бестселером Kia Sportage.

Автомобіль виконано в новій стилістиці Kia, співзвучній дизайнерським рішенням, застосованим у флагманському кросовері Telluride, з акцентом на спортивність, високі технології і просунуті системи комунікації та мультимедіа. У США кросовер буде доступний в п'яти комплектаціях, з одним з двох бензинових двигунів на вибір та повним або переднім приводом.

 

ЕКСТЕР'ЄР

Kia Seltos відрізняється від конкурентів поєднанням нестандартного спортивного вигляду, просторого інтер'єру і все це в акуратному компактному кузові.

Рішучі прямі лінії, нова і в той же час однозначно пізнавана решітка радіатора Tiger Nose, подовжений капот і лінія бічних вікон, що піднімається в напрямку задньої стійки – все це створює враження динамічного і стильного авто.

Справжньою окрасою Seltos є повністю світлодіодна оптика, причому мова йде не тільки про звичні денні ходові вогні і задню оптику, але і фари головного світла, а також протитуманні фари. Колекція колісних дисків включає три варіанти діаметром 17 і 18 дюймів.

 

ИНТЕР'ЄР

Кросовер Seltos отримав повністю новий дизайн інтер'єру, в якому застосовано не тільки свіжі стилістичні рішення, але і оздоблювальні матеріали вищого за мірками даного класу гатунку.

Автомобіль оснащений новою опційною мультимедійною системою з HD-дисплеєм діагоналлю 10,25 дюйма, системою амбієнтного підсвічування салону, опційними 8-дюймовим проекційним дисплеєм, а також премыальною аудіосистемою Bose з вісьмома динаміками.

 

 

ДВИГУНИ І ТРАНСМІСІЯ

Покупці Kia Seltos зможуть обрати кросовер, оснащений одним з двох бензинових моторів: 2-літровим атмосферним потужністю 146 к.с., агрегатованим варіатором IVT, або ж турбованим двигуном 1,6 T-GDI, що видає 175 к.с. Обертальний момент передається на ведучі колеса за допомогою 7-ступеневої роботизованої коробки передач з двома зчепленнями DCT. На вибір пропонуються варіанти з переднім або ж повним приводом, при цьому повнопривідна трансмісія працює на тих самих принципах, що й у Kia Telluride.

 

СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ

Kia Seltos комплектується прогресивною мультимедійною системою і цілою гамою «помічників» водія.

Так, нова мультимедійна система з високоякісним дисплеєм з діагоналлю 10,25 дюйма дозволяє підключати по Bluetooth два мобільних пристрої, синхронізувати смартфони по протоколам Android Auto і Apple Car Play, змінювати функціональні віджети на екрані простим перетягуванням і багато іншого. У автомобіля є три USB порта, а також опційний бездротовий зарядний пристрій для гаджетів.

Кросовер також оснащується безпрецедентним для класу C-SUV набором систем безпеки. До переліку входять системи моніторингу сліпих зон і попередження зіткнення з автомобілем, що знаходиться у сліпій зоні, система запобігання фронтальному зіткненню з розпізнаванням пішоходів, система допомоги під час руху по автостраді (змінює швидкість авто, орієнтуючись на швидкісний режим руху по федеральних шосе, закладений у навігаційну систему), системи попередження про перетин розмітки і утримання авто в смузі руху, система попередження зіткнення з авто, що рухається позаду, смарт круїз-контроль з функцією Stop&Go, система попередження про присутність пасажирів на задньому сидінні.